Založ si blog

Prečo Červená NIE!

            Ubehlo už 30 rokov od doby, kedy červený režim skončil a nahradil ho režim modrý. Ten za tých 30 rokov nebol vždy úplne modrý, ale vždy mal nejaký odtieň modrej. Modrý je iný. Modrý je režim džungle a dovoľuje ľuďom takmer všetko to, čo červený zakazoval. Môžeme cestovať, rozprávať a písať to, začo by nás červení potrestali tvrdým trestom. Môžeme čítať prakticky akúkoľvek literatúru, pozerať filmy aké len chceme. Každý môže študovať čo ho baví bez ohľadu na to, či sú jeho rodičia červení alebo nie. Kto chce môže podnikať v rôznych smeroch. Kto nechce, nemusí pracovať vôbec. Môžeme rozhodovať o tom, kto nám bude vládnuť…. Hranice slobody sa rozšírili. Ale pozor! Hranice sa iba posunuli. Nezmizli. Obmedzenia sa nájdu stále to je pravda, ale priestor slobody sa ohromne rozšíril.

 

Napriek tomu, že sú tieto hranice  posunuté, nájdu sa ľudia, ktorí tvrdia, že červený režim bol lepší, že vtedy sa žilo lepšie. Stále majú tie isté argumenty. Vtedy mali všetci prácu, istoty, nenávratné pôžičky, boli sme sebestační, cestovať nebolo treba a prečo vlastne veď to len rozbíja rodinu. Všade bol poriadok, žiadní bezdomovci, žiadna mafia. A tí čo boli za svoje reči a skutky neprávom potrestaní? Áno to bolo len to menšie zlo ale nevadí väčšina sa aj tak mala dobre.

No pekne. 30 rokov slobody a niekto smúti za červenými časmi kedy nemal na výber takmer v ničom a musel poslúchať. Zaujímavé je, že aj ľudia narodený už za modrých, ktorí si už červených nepamätajú za nimi smútia. Ich názor sa dá pochopiť. Modrý režim je režim džungle a istoty v džungli sú oveľa menšie, keď nie žiadne. Ľudia s červenými snami by mali poznať aj zopár faktov o období pred tridsiatimi rokmi. Asi najzaujímavejšie sú fakty ohľadom práce pre každého a zatvorených hraniciach.

Prečo mal každý prácu? Aby boli ľudia pod KONTROLOU! Pokiaľ musí niekto každý deň na osem alebo viac hodín do práce, ťažko je mu pripraviť napríklad revolúciu. Ľudia nemali možnosť združovať sa legálne, neboli žiadne slobodné spolky, hnutia alebo strany a práca im zmenšila možnosti dokonca aj na ilegálne aktivity. Režim mal strach, že ho džungľa zničí a preto ľudí nahnal povinne do práce aby sa mu nestalo, že ľudia začnú kuť pykle a vyjdu nedajbože do ulíc. To bola tá hlavná podstata práce pre každého. Pracovať mohol respektíve musel každý. Aj ten lenivý ulievač dostal zaplatené. Nevadí, hlavne že nehodí dlažobnou kockou….

Prečo ľudia nesmeli cestovať? Jednoducho. Lebo by každý odišiel. Prečo by každý odišiel? Lebo za ostnatým drôtom je lepšie. Modrý režim. Nie dokonalý, ale lepší. Ľudia idú tam, kde im je lepšie. To je normálne a červení vedeli čo s ľuďmi robia. Oni najlepšie vedeli aká je podstata ich vlády. Vedeli, že keď ľuďom nebudú brániť pôjdu preč a ich impérium sa rozpadne ako domček z karát. Preto to vyriešili jednoducho. Ostnatým drôtom a samopaľmi. Bolo to účinné. To áno. Ale na druhej strane to bolo veľmi hrubé a primitívne riešenie.

 

Červený režim je kasárenský systém. Kasárenské systémy pretrvali už len v malom počte krajín. Napríklad Severná Kórea alebo Kuba. V Európe prežíva už len v Bielorusku. Ale pozor. Prežíva a nie prekvitá. V kasárni kvitnúť nemôže. To môže len v džungli. Avšak nemusí všetkým, ale môže každému.

 

 

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1630x
Priemerná čítanosť článkov: 1630x

Autor blogu

Kategórie

Archív